Maak kennis met

Dr. Ilan Karavani

Dr. Ilan Karavani werd geboren op 22 mei 1961.

 

Hij studeerde aan de Universiteit Antwerpen en werd dermatoloog, met als specialisatie dermato-chirurgie. In 1989 studeerde hij cosmetische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Na zijn promotie werd hij stichtend lid van de Belgian Association for Dermato-Cosmetic Sciences.

 

In 1991 stichtte hij een privépraktijk die voornamelijk chirurgisch en cosmetisch was georiënteerd. In 1992 werd hij verkozen tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermato-Chirurgie. In 1997 werkte hij mee aan de organisatie van het wereldcongres van de ISDS International Society for Dermatologic Surgery in Amsterdam.

 

Dr. Karavani is co-auteur van het officiële Nederlandse tekstboek van cosmetische chirurgie (juni 2000). Hij maakte deel uit van het redactioneel bestuur van twee dermatologische wetenschappelijke tijdschriften. In 2007 schreef hij zijn filosofische levensbeschouwingen op in Het wonder van energie, een spiritueel verhaal. 

 

Zijn liefde voor onderzoek begon al vroeg. In 1985 werkte hij mee aan het project Kentanserine, in opdracht van dr. Paul Janssen van Janssen Pharmaceutica (nu Johnson & Johnson), en in 1987 aan het onderzoek naar buflomedil voor de firma Abbott. 

 

In 2000, vlak na het millenniumcongres van IMCAS Paris, begon hij met zijn team aan een uitgebreid onderzoeksproject over huidanalyse en huidveroudering. Het toeval wilde dat zijn anti-ageingkliniek in hetzelfde gebouw gevestigd was als een kinderdagverblijf. Jarenlang werden huidanalyses van baby’s vergeleken met die van bejaarden, tot het team uiteindelijk de algoritmes van huidveroudering ontdekte. Kort daarop werd de geheime taal van de huid ontcijferd en weergegeven in een code, de huidcode. Een nieuwe indeling in huidtypes was geboren. 

 

In 2006 werden die bevindingen erkend als patent. In 2007 verscheen het YourSkinType-meetsysteem voor huidanalyse in een softwareversie. Sinds 2008 past dr. Karavani die technologie en kennis toe voor het adviseren van esthetische behandelingen volgens huidtype.

 

Dr. Karavani houdt zich momenteel bezig met de research en ontwikkeling van nieuwe technieken in de huidverzorging, zowel op het vlak van actieve cosmetica op maat als op het vlak van high-techbehandelingen, met focus op de biofeedback. 

 

Zijn onderricht en advies zijn een bron van inspiratie en vooral groeimomenten voor oa de huidige generatie esthetische professionelen.

© 2020. Dr. Ilan Karavani

  • Instagram - White Circle